7 beneficii ale uleiului din semințe de măceșe

Uleiul din semințe de măceșe este un adevărat elixir pentru ten și corp, dar și pentru organismul nostru. Are o culoare portocalie – minunată și conține multă vitamina A și C, dar și acizi grași precum acidul oleic, linoleic și palmitic.

Ca și o comparație – ulei din semințe de măceșe are mai multă vitamina C ca și o lămâie sau portocală.

macese

Multe dintre proprietățile uleiului din semințe de măceșe sunt orientate către ten și efectele complexe pe care acesta le are asupra tenului nostru.

BENEFICIILE ULEIULUI DIN SEMINȚE DE MĂCEȘE

  1. Conferă elasticitate pielii/tenului – datorită vitaminei C, uleiul din semințe de măceșe este un extraordinar hidratant pentru ten – vitaminele au efect antioxidant combătând efectul radicalii liberi.
  2. Efecte in combaterea acneei – hidratează pielea și reglează nivelul de secreție al sebumului pielii, deblocând și porii, astfel nu apar comedoane.
  3. Iluminează tenul – utilizează preferabil uleiul seara (datorită culorii portocalie) sau diluează-l intr-un alt ulei (cum ar fi cel de cocos) și masează-ți tenul .
  4. Hidratează buzele crăpate de intemperii – incălzește intre degete câțiva picuri de ulei din semințe de măceșe și apoi aplică-l pe buze pentru o mai bună absorbție.
  5. Proprietăți anti-aging – vitamina A + vitamina C conlucrează și stimulează producerea de colagen – combatând ridurile, in principale cele din jurul ochilor, datorită conținutului de licopen (ce are proprietăți anti-aging)
  6. Imunitate de fier – consumul de 20-30 de picuri din uleiul de măceșe/zi ajută organismul nostru să facă mai bine față anotimpurilor ploioase/geroase.  Însă, la fel ca și orice alt remediu naturist, e necesar a fi folosit timp mai indelungat, iar tratamentul inceput de pe la sfârșitul verii.
  7. Cicatrizează/vindecă – vitamina A și acizii grași ajută la refacerea țesutului lezat, prin hidratare și vindecarea mai rapidă. 
macese
Rosa Canina – ulei din semințe măceșe presat la rece produs in Șomcuta Mare 

 

Și ca să nu mai spunem că Ducesa de Cambridge, Kate Middleton folosește zilnic acest ulei pentru ten datorită efectelor sale … 🙂

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s