Cum alegem un ulei din semințe de dovleac?

Ulei din semințe de dovleac presat la rece este cunoscut din bătrâni pentru proprietățile sale,  la fel și pentru gustul deosebit al semințelor aromate.

 

E bine ca oamenii să fie informați atunci când achiziționează un ulei presat la rece, deoarece,  ceea ce doresc, nu corespunde cu ceea ce au achiziționat.

Uleiurile presate la rece din semințe de dovleac pot fi obținute:

  • din semințe cu coajă, uscate, neprăjite sau prăjite = se obține un ulei de culoare verde-rubin – datorită cojii seminței
ulei dovleac
Ulei presat la rece din semințe cu coajă uscate, neprăjite

 

  • din semințe fără coajă, prăjite sau neprăjite = se obține un ulei de culoare verde inchis, spre negru – datorită culorii seminței fără coajă
ulei seminte fara coaja
Ulei presat la rece din semințe fără coajă, prăjite

Consistența uleiului este determinată de modul de procesare a semințelor – dacă ele sunt crude, neprăjite – atunci va rezulta un ulei mai fluid, dacă însă semințele sunt prăjite înainte de a fi presate, se va obține un ulei mai gros.

Ce mai trebuie să știți este că un ulei presat la rece obținut din semințe prăjite, va avea doar rol alimentar, nu și terapeutic.

El poate fi folosit in preparate doar la final, fără a fi gătit/prăjit la temperaturi mari, deoarece prin prăjire devine toxic. Un ulei din semințe prăjite nu va avea aceleași proprietăți ca și cel din semințe crude/uscate.

Uleiul pe care noi il producem in Șomcuta este din semințe uscate/crude neprăjite, iar culoarea uleiului este verde-rubin.

ulei dov sticla mica
Sticluță transparentă de 125ml utilizată pentru mărturii nuntă/botez, la cererea clientului

Acest ulei presat la rece, la aproximativ 55 grade, de primă presă și lăsat să se decanteze natural (limpezire naturală) și fără a fi filtrat, tocmai pentru a se păstra 99% din proprietăți.

Noi am ales să le oferim clienților noștri, un ulei presat la rece cu triplu rol :

  • alimentar
  • terapeutic
  • cosmetic

… și toate acestea intr-o singură sticluță ce o poți comanda și tu aici  https://www.uleisomcuta.ro/produse/ulei-presat-la-rece-seminte-dovleac.html

dovleac 250 si 500

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, dă-ne sugestii ori pe pagină @Ulei presat la rece, ori pe mail contact@uleisomcuta.ro cu subiecte care ar fi de interes pentru tine! 🙂

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s