Cine nu iubește pastele?
Sub orice formă, în orice combinație posibilă … este o încântare de gusturi și un preparat rapid de făcut atunci când nu prea știi ce să gătești.
Iar când ai la dispoziție ingrediente simple, dar care împreună fac minuni totul este sub control 🙂
Noi am pregătit zilele trecute paste cu ce mai aveam disponibil prin frigider .
Vă lăsăm să descoperiți mai jos.
INGREDIENTE :
- paste / tăieței din orez/ noodles (orice aveți la dispoziție)
- șuncă/bacon
- sparanghel
- hribi congelați (printre ultimele pungi până la noua aprovizionare)
- bambus din borcan
- ceapă verde/ ceapă roșie
- brânză gorgonzola (brânza cu mucegai)
- smântână de gătit / lapte de cocos
- ulei presat la rece din semințe floarea-soarelui
- sare, piper
- pătrunjel verde
Acestea sunt ingredientele pe care noi le-am avut la dispoziție, însă se pot adăuga, după gust orice fel combinații.
MOD DE PREPARARE :
- Tăiem ceapa, șuncă, hribii, sparanghelul bucățele și le punem la călit în ulei presat la rece din semințe floarea soarelui pentru 3-5 minute, iar între timp punem și apă la fiert pentru paste/noodles/tăieței din orez.
- După ce s-au înmuiat puțin legumele și șunca/baconul adăugăm și feliile de bambus, iar în apa care fierbe punem pastele/ noodles/ tăiețeii din orez.
- Adăugăm bucățelele de gorgonzola și peste smântâna de gătit/ lapte de cocos (cu puțină lămâie să atenueze gustul de cocos) și amestecăm până obținem un conținut omogen. Lăsăm să se amestece gusturile pentru încă 5-7 minute, timp în care pregătim pastele pe care le-am făcut al dente.
- La final, când totul este gata, adăugăm pătrunjel verde, piper după gust și dacă mai e nevoie sare.
Poftă bună ! 🙂